We zijn een vereniging van mensen en initiatieven die werken aan gezond voedsel in onze stad. Gezond voedsel betekent voor ons:

voedsel van dichtbij – met een eerlijke prijs voor boer en burger

voedsel van samen – coöperatief – niet om aan elkaar te verdienen, maar om samen te leven.

Door ons te verenigen worden we sterker – zichtbaar – met meer kennis en organisatiekracht , samen zijn we een gemeenschap een actief netwerk, een beweging.

Logistieke netwerken en organisaties om de stad van voedsel te voorzien en als laatste project: hoe kan dit alles vertaald worden naar een visie op een voedselstrategie voor de stad in samenwerking met gemeente, provincie en rijk. Wij noemen dit ‘voedend verbinden’. Door samen te komen en tijdens een maaltijd verhalen te delen met mensen die je normaal gesproken niet tegenkomt ontstaat een begin. Een begin van sociale verbindingen die de basis vormen voor de samenleving waar zovelen naar verlangen. Een samenleving waarin voor iedereen plek is, waar je zinnig werk doet, betekenisvolle relaties hebt met elkaar en voor elkaar en de omgeving zorgt.

Wij noemen dit ‘voedend verbinden’. Door samen te komen en tijdens een maaltijd verhalen te delen met mensen die je normaal gesproken niet tegenkomt ontstaat een begin. Een begin van sociale verbindingen die de basis vormen voor de samenleving waar zovelen naar verlangen. Een samenleving waarin voor iedereen plek is, waar je zinnig werk doet, betekenisvolle relaties hebt met elkaar en voor elkaar en de omgeving zorgt.