19/09/2021:
Voedsel Fiets Excursies in en rond Den Haag

Wat heb jij vanmorgen gegeten?
Waar komt het vandaan?
En wie heeft het gemaakt? 

Ga je 19 september mee op ontdekkingstocht?

Route 1 – Groente uit Den Haag (13 km) –  start 10.30 en eindigt rond 16.00

(DEZE EXCURSIE IS VOLGEBOEKT, maar route 3 en 4 zijn ook super interessant!)  

Verleden, heden en toekomst van de groentes op ons bord. Waar komen de groentes op jouw bord vandaan? In deze route rijden we van de Grote Markt, Dagelijkse Groenmarkt via het Voedsellokaal van Lekkernassuh naar de Mient. Van daar rijden we langs de CSA van Pluk, een klein stukje het Westland en we eindigen bij de Groene Matties waar mensen samen groentes telen in hun wijk.

Route 2 – Zee, vis en wier (8 km)  – start 14.00 en eindigt rond 17.00

(DEZE EXCURSIE IS VOLGEBOEKT, maar route 3 en 4 zijn ook super interessant!)

De zee en rivieren zijn van oudsher een rijke bron van vis en schelpdieren. In deze route rijden we van de Grote markt, Riviervismarkt via Greens en een Circulaire voedselstraat, naar Seelab en de Scheveningse haven. Onderweg verkennen we wat je uit het water kan eten en horen we over de Noordzeeboerderij die zeewier kweekt en nemen we een kijkje in de vissershaven. 

Route 3: Boter, kaas en eieren (15 km)  – start 10.30  en eindigt rond 16.30

Op zoek naar de koeien in de wei, de kippen in de ren en wat we rechtstreeks van de boer kunnen eten. In deze lange route rijden we van de Grote Markt, Botermarkt en Lange Beestenmarkt via oa. een distributiecentrum op de Binckhorst, eitjes in Ypenburg naar Leidschendam waar we de koeien op boerderij Akkerlust begroeten en het indrukwekkende panorama platteland bezoeken op de Molenwei.

Route 4 – Brood, bier en boeren (7 km)  – start 10.30 en eindigt rond 15.30

Waar wordt ons brood gebakken en van wat voor graan? Van Grote markt, Koorenhuis via diverse Haagse bier- en broodmakers naar het Zuiderpark waar we de verschillende verhalen horen over ons brood, graan en wat daar allemaal bij komt kijken.

Organisatie: Stadslandbouw Den Haag en Ons Eten Den Haag.
Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag.